כתבו: רותם ארגוב ואמילי פלדשטיין
המתכון הבא יגרום לכם להרגיש בבית כמו במסעדה, אחרי שתנסו לא תחזרו יותר לקנות אף פעם, זה מעולה. אצלנו בבית הילדים מחסלים את הוופל בשנייה, זה פינוק לכל המשפחה וזה טעים…
מרכיבים:
- 3 ביצים
- שליש כוס סוכר
- 2 כפיות שמן
- כפית תמצית ווניל או 2 כפיות סוכר ווניל
- כוס חלב פושר
- 240 גרם קמח
- חצי כפית אבקת אפייה
דרך הכנה:
- להקציף ביצים וסוכר כחמש דקות במהירות גבוהה, להוסיף את הנוזלים ולהקציף במהירות איטית עד שהכל אחיד.
- להוסיף את הקמח ואבקת האפייה.
- את הבלילה המוכנה כדאי להעביר לכד מזיגה.
- לחמם את המכשיר של הוופל הבלגי ולשים עליו מעט חמאה מומסת.
- למלא את השקע במכשיר ולסגור. משאירים בערך כשתי דקות על האש והופכים את המכשיר לצד השני (רק אם יש לכם מכשיר שצריך להפוך אותו) עד שהבלילה בפנים זהובה.
אחרי שהוופל בלגי מוכן אתם יכולים לשים עליו סירופ מייפל או שוקולד, לפזר אבקת סוכר או אפילו כדורי גלידה בטעמים שאתם אוהבים. בתאבון.