עמית בראל וליה פרלמן
הכנו עבורכם מתכון קליל ופשוט לאוזני המן שעושים בעשר דקות עם מצרכים שתמיד יש בבית, כדאי גם לכם לנסות.
מצרכים:
- 1 כוס קמח רגיל
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 60 גר' חמאה / מחמאה רכה
- 1/3 כוס סוכר
- 2-3 כפות מים או חלמון צהוב של ביצה
- למילוי ממרח לפי מה שאתם אוהבים (שוקולד, נוגט, חמאת בוטנים, פרג, תמרים ….)
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב בקערה את כוס הקמח עם אבקת האפייה, שמים את הסוכר, חמאה וחלמון ביצה או 2 כפות מים ומערבבים היטב.
- לשים בעזרת הידיים עד שנוצר בצק אחיד.
- במידה והבצק יבש ופירורי הוסיפו כף מים נוספת.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק.
- במידה וקשה לעבוד עם הבצק יש לעטוף אותו בניילון נצמד ולהכניס אותו למקרר לעשרים דקות.
- קורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה.
- בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של חצי כפית של הממרח שבחרתם על כל עיגול.
- סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים – דגש חשוב – ההידוק יוצר את הצורה, אם לא תקפידו הבצק יפתח בזמן האפייה.
- מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 13-15 דקות, עד שהבצק קצת זהוב בשוליים.
- אחרי שאוזני ההמן מתקררים אפשר לפזר עליהם אבקת סוכר.
בתאבון