כתבו: אמילי פלדשטיין ורותם ארגוב
אפשר להכין ארטיק בבית, ואנחנו ממש לא מתכוונות למיץ קפוא שבקושי נחלץ מהכוס, אלא לארטיק שוקו-שוקו שווה ממש, עם ציפוי שוקולד מריר וסוכריות שוקולד קטנטנות בתחתית. רוצים? חצי שעה עבודה, שעתיים בפריזר וזה מוכן.
מצרכים עבור 10 ארטיקים:
• מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
• כוס חלב
• חבילת אינסטנט פודינג וניל
• 1/3 כוס אבקת שוקולית לאפייה
• מקלות ארטיק
• סוכריות שוקולד (לא חובה)
לציפוי:
• 200 גרם שוקולד מריר או חלב (מה שאתם אוהבים)
• כפית שמן
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל ושוקולית ומערבבים עד שאין גושים והבלילה אחידה. מעלים את מהירות ההקצפה ומקציפים 3-4 דקות עד שמתקבל קרם יציב.
2. שופכים את הקרם לתוך תבניות להכנת ארטיקים או אם אין לכם – לכוסות פלסטיק. נועצים בכל אחד מקל (או כפית אם אין ברירה) . אם רוצים – מפזרים מסביב למקל סוכריות שוקולד. מכניסים להקפאה לכשעתיים לפחות.
לאוהבי הסוכריות – לפני שמכניסים את הקרם לתבניות, אפשר להכניס כפית מהסוכריות הקטנות האהובות עליכם לתחתית התבנית, ומעל לשפוך את הקרם. אחרי שהארטיק יהיה מוכן תחכה לכם בתוכו הפתעה כייפית.
3. ממיסים את השוקולד עם כפית שמן רגיל (חמניות/קנולה) לציפוי. אפשר להמיס במיקרוגל עד שהשוקולד נמס. תפעילו בכל פעם ל-10 שניות ותערבבו בזהירות בין הפעלה להפעלה (טיפ: אם הכלי מתחמם לכם מדי, תשימו אותו על צלחת ואז יהיה לכם קל להוציא בכל פעם מהמיקרו).
4. מוציאים את הארטיקים מההקפאה ומוציאים מהתבניות. טובלים את הארטיקים בשוקולד המומס ונותנים לשוקולד העודף לנזול למטה עד שמרגישים שהציפוי התייצב מהמפגש בין החום לקור -השוקולד מתקשה חזרה במהירות. שומרים במקפיא עד שרוצים לאכול.
והינה לכם ארטיק שוקו – שוקו מעולה ביתי שאין כמוהו מרשים במיוחד.
בתיאבון!!