כתבו: רותם ארגוב ואמילי פלדשטיין
את העוגה הזו עושים בשלבים, היות וכל שלב צריך להיכנס למקפיא. זה לוקח מס' שעות, אבל אתם יכולים לעשות את זה לאורך כמה ימים, או כשיש לכם זמן. והעוגה יכולה להישאר עד לשבועיים במקפיא – כך שאפשר להכין אותה מראש כשיש לכם זמן פנוי.
המצרכים לתבנית עגולה:
לבסיס:
חבילה (250 גרם)עוגיות לוטוס
כף אבקת קקאו
150 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
2 וחצי מכלים (625 מ"ל) שמנת מתוקה
כוס אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
120 גרם נשיקות לבנות גרוסות גס
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
חצי כוס שמנת מתוקה

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. לבסיס: שמים את העוגיות במעבד מזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים את הקקאו והחמאה המומסת ומערבבים. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס. אופים כ-10 דקות. מוציאם ומצננים.
3. לעוגה: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים את תמצית הוניל ואבקת הפודינג וממשיכים להקציף עד שהם נבלעים בקצפת. מוסיפים נשיקות ששברנו ומערבבים בעדינות. שופכים את המילוי שעשינו מעל הבסיס שהיה בתנור (אחרי שהתקרר). ושמים במקפיא לשעתיים.
4. לציפוי השוקולד: ממיסים במיקרוגל שוקולד ושמנת עד שנוצר קרם חלק ומבריק. מצננים קצת (שישאר נוזלי) ויוצקים על העוגה ומזיזים קצת את התבנית כדי שהקרם יכסה את כל העוגה. מאחסנים במקפיא ל-5 שעות.
זהו – העוגה שלכם מוכנה ואפשר להשאיר אותה במקפיא עטופה גם עד לשבועיים (אז אתם יכולים להכין מראש).
לפני שמגישים כדאי להפשיר קצת את העוגה כדי שתוכלו לחתוך.
בתאבון, ושיהיה לנו קיץ קריר ומתוק.