מאת : מאי וילנסקי וירדן פירון
המתכון שלנו מורכב מ:
- תפוחי אדמה, (מומלץ אדומים וקטנים)
- שלושה גבעולי רוזמרין (לפי הטעם)
- מלח גס
- שמן זית
אופן ההכנה:
- ממלאים סיר במים רותחים.
- מכניסים תפוחי אדמה שלמים (שטופים), לא מקולפים – לסיר (הכמות לפי בחירתכם).
- מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם חצי רכים, כלומר שהם עדיין טיפה קשים.
- כדי לזרז את הבישול מומלץ לסגור את הסיר. הבישול ייקח לכם בערך בין 20 דקות לחצי שעה.
- מכוונים את התנור ל-280 מעלות.
- מניחים את תפוחי האדמה על התבנית (עם נייר כסף ונייר אפיה).
- ועכשיו החלק המיוחד: מועכים/שוברים/דופקים (איך שתיקראו לזה) מעט את תפוחי האדמה בעזרת כוס.
- מרססים שמן זית על תפוחי האדמה, מפזרים רוזמרין ומלח גס.
- מכניסים את תפוחי האדמה לתנור למשך חצי שעה עד לקבלת מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים.
בתאבון!