כבר תקופה ארוכה שממש ממש בא לי צ'ורוס. אז לקראת חנוכה אמא שלי סוף סוף הסכימה.
מה המצרכים:
- כוס ורבע מים
- 50 גר' חמאה
(שימו לב שעל החבילה של החמאה מסומנים קווים קטנים. כל קו זה 50 גרם) - 1.5 כפות סוכר
- רבע כפית מלח
מכניסים לסיר ומרתיחים.

אחרי שרותח:
- מכבים את הכיריים ומוסיפים 1.5 כוסות קמח תופח
- מערבבים די מהר עם כף עץ, עד שנוצר גוש בצק שנפרד מהסיר
- מעבירים למיקסר ולשים כ- 5 דקות, כדי שהבצק יתקרר
- מוסיפים 2 ביצים (אחת אחרי השנייה), עד שנוצר בצק דביק ואחיד

אחרי שהבצק מוכן:
- מכינים בשקית זילוף פתח מתאים (בעזרת צנטר, הצורה שממנה יוצא החומר מהשקית. ככל שהפתח גדול יותר הצ'ורוס יצאו שמנים יותר)
- טיפ שלי: הכי נוח להעמיד את השקית בתוך כלי גבוה, אני שמתי בקנקן מים, וככה היה לי נוח למלא אותו בבצק.
- אחרי שממלאים את השקית , חותכים עם מספרים את הקצה השפיצי של השקית, ודוחסים הכל למטה שיהיה מוכן לעבודה


הטיגון:
לטיגון אתם חייבים מבוגר באזור, שמן חם זה מסוכן ויכול להשפריץ עליכם.
- טיפ: מותחים חוט בקשירה בין הידיות של הסיר, מתוח ממש טוב. בעזרת החוט תוכלו לחתוך את הצ'ורוס (הסבר מפורט בהמשך)
- ממלאים סיר בשמן – אני ממליץ להשתמש בסיר קטן, אחרת זה הרבה מאוד שמן.
- אחרי שהשמן רותח מתחילים לזלף לתוך הסיר את הצ'ורוס, וחותכים בכל פעם כשמספיק ארוך בעזרת החוט (תראו בוידאו ובתמונות)
- נותנים לצ'ורוס להפוך לחומים , ומוציאים בעזרת מלקחיים לצלחת עם נייר סופג

שימו לב: בפעם הראשונה שתכניסו את הבצק לשמן לא בטוח שזה יצא לכם טוב, לא נורא, הניסיון הראשון תמיד לא מצליח. אבל ככה אתם יודעים שהשמן הגיע לטמפרטורה הנכונה, ולהמשך הטיגון רצוי להוריד טיפה את החום כדי לא לשרוף את הבצק מהר מדי.
להגשה:
- תכינו בצד צלחת שטוחה עם סוכר וקינמון, ואחרי שקצת ספגתם את השמן מהצ'ורוס, תגלגלו אותו בסוכר עם הקינמון
- מי שרוצה יכול להמיס קצת שוקולד שהוא אוהב במיקרוגל (אני עשיתי עם נוטלה) ולפזר למעלה

בתאבון
וחג שמח
עוד תמונות שיעזרו לכם בהכנה:

