מה המצרכים שצריך:
- 2 ביצים
- כוס חלב
- 2 כוסות קמח תופח
- כף סוכר או אבקת סוכר
לפינוק:
- חצי כוס פצפוצי שוקולד או בננה מעוכה או כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
- קצפת
- תותים
- סירופ שוקולד
- וכל דבר אחר שאוהבים
אז איך מכינים את הפנקייק:
מערבבים טוב את הביצים, הסוכר והחלב. מוסיפים את הקמח ומערבבים לא הרבה, רק עד שהוא נכנס לבלילה.
מוסיפים את הפינוק שבחרנו ומערבבים קצת.
מחממים מחבת עם קצת שמן או חמאה, יוצקים עם כף הגשה גדולה של מרק (מצקת) את כמות הבלילה שרוצים למחבת.
מטגנים את הפנקייק בערך דקה וחצי מכל צד.
איך יודעים להפוך את הפנקייק?
בצד הראשון ששמנו, כאשר רואים בועות – אפשר להפוך.
בצד השני מרימים קצת את הקצה של הפנקייק בעזרת מזלג או תרווד, ורואים אם הפנקייק השחים.
* הכמות מספיקה לבערך 10 פנקייקים
כשהכל מוכן מסדרים בערמה בצלחת, מוסיפים סירופ שוקולד (שאפשר לקנות או להכין משוקולד ששוברים לקוביות וחצי קופסא של שמנת מתוקה, מחממים במיקרו ומערבבים אחרי בזהירות עד שנמס). אפשר לקשט בקצפת, תותים ומה שאוהבים.
בתאבון!