רוצים מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס ולא מצאתם מתכון טוב? אני אוהבת את המתכון הזה כי הוא מהיר , קל להכנה והטעם נפלא!
מצרכים:
- 3 כוסות לא מלאות לגמרי של קמח מנופה (קמח שסיננו במסננת)
- כפית אבקת אפייה
- רבע כפית סודה לשתייה
- כפית וחצי מלח
- 200 גרם חמאה קרה (חתוכה לקוביות קטנות)
- 180 גרם סוכר חום
- 2 ביצים
- כפית תמצית וניל
- חבילת שוקולד צ'יפס (כ-300 גרם) או שוקולד חתוך לקוביות קטנות…

אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר (עם וו גיטרה) מערבבים את החמאה עם הסוכר החום עד לקבלת תערובת אחידה.
- נוסיף את הביצים (בכל פעם ביצה אחת) ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד ואז נוסיף את תמצית הוניל ומערבלים שוב.
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
- נוסיף את תערובת הקמח לתערובת שבמיקסר ונערבל במיקסר עד שהקמח נטמעה בפנים (כלומר שלא רואים אותו והוא חלק מהעיסה).
- נוסיף את השוקולד ונערבב לאט ידנית עד לפיזור אחיד של השוקולד בתערובת.
- ניקח תבנית ונשים בה נייר אפייה.
- ניצור מהתערובת כדורים בינוניים, נניח על נייר האפייה ונשטח קצת עם היד.
- את התבנית נעביר למקפיא לחצי שעה.
- לאחר מכן, נחמם תנור ל-175 מעלות ונאפה את העוגיות בערך 15 דקות (עד שהעוגיות משחימות טיפה).
- ובתיאבון!!




