את המאפינס האלה מכינים אצלנו פעם בשבועיים לפחות, הם קלים להכנה, טעימים בטירוף וכולם אצלנו אוהבים אותם. אפשר לאכול אותם לבד, עם גבינה לבנה, ירקות וכל דבר אחר שאתם אוהבים.
מתחילים בחימום תנור מראש ל-175 מעלות.
מצרכים (עשר מנות):
- 400 גרם תירס טרי – מומלץ (אפשר להכין גם מגרגרים של כ- 5 קלחים או מקופסת שימורים)
- 1/4 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 גביע של שמנת חמוצה
- 2 ביצים
- 100 גרם גאודה מגורדת
- מלח
אופן ההכנה:
- שמים בתוך סיר מים רותחים מלח ותירס לחמש דקות.
מוציאים ומקררים - מערבבים קמח ואבקת אפייה ביחד.
- מערבבים בקערה נפרדת ביצים ואת שאר החומרים.
- מוסיפים את תערובת הקמח לשאר החומרים עד לקבלת מרקם חלק.
- יוצקים את התערובת לתבניות שקעים משומנות ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 15 דקות.
אני אוהבת לאכול את המאפינס האלה מיד כשהם יוצאים מהתנור (כמובן אחרי שהם קצת התקררו). המאפינס טובים גם ביום שאחרי, אפשר לשמור אותם במקרר ולקחת לבית הספר.
בתאבון




