כתבו, הכינו ואכלו: גל איילון ושני יוסף
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח רגיל

אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- ממיסים את השוקולד החמאה והסוכר בסיר תוך ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה
- מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הביצים, אחת אחת, תוך ערבוב חזק למנוע מהביצים להתבשל
- מוסיפים את הקמח ומערבבים
- שופכים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 15 דקות
- לאחר 15 דקות ניתן לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה: נועצים את הקיסם באמצע העוגה ואם הוא יוצא יבש עם פירורים, העוגה מוכנה, אם לא, מוסיפים דקה-שתיים לאפייה.
נ.ב
אם רוצים הנה מתכון לרוטב שוקולד מושלם:
מצרכים:
- 1 חבילת שוקולד (עדיף חלב)
- חלב (לפי העין)
אופן ההכנה לרוטב:
- ממיסים את השוקולד במיקרו
- לוקחים קצת חלב (לא יותר משתי כפות) ומחממים במיקרו עד שמגיע לטמפרטורת החדר
- מוסיפים את החלב לשוקולד ומערבבים
וזהו,
בתאבון




