כתבו ועומדות להכין בפורים הקרוב: גל איילון ושני יוסף
את משלוח המנות הזה אפשר להכין כמתנה בכל יום בשנה. אפשר להכין כבסיס של חומרים יבשים להכנת עוגיות או כמעדן טעים ומוכן לאכילה. הכנו לכם כאן את שתי האפשרויות, תהנו.
הצנצנת הקרה, לאוהבי היוגורט והמוזלי
הצנצנת מורכבת מחמש שכבות, תכננו את החלוקה מראש כדי שהצנצנת תראה אסטטית:
- הכניסו שכבה ראשונה דקה של גרנולה שאתם אוהבים.
- הוסיפו יוגורט סמיך (לא הכל).
- חתכו פרי צבעוני וטעים לחתיכות קטנות שיכנסו בצנצנת, והוסיפו מעל היוגורט. שימו לב שאולי חלק מהחתיכות ישקעו ביוגורט, אבל זה לא נורא, העיקר שתהיה שכבה אחידה של הפרי (שרואים בחוץ).
- הוסיפו מעל עוד שכבה של יוגורט (רצוי בגובה של השכבה הקודמת).
- ומעל הכל עוד שכבה של גרנולה.
- יכול להיות שיקח לכם יותר מניסיון אחד כדי להגיע לגודל השכבות היפה ביותר, אבל בטוח שזה יהיה טעים.
- אם נשאר לכם מקום, ואתם לא רוצים להרוס את הסדר, אפשר להוסיף מעל הכל צ'ופר של פצפוצי שוקולד או דבש.
- שימו לב לא לנער את הצנצנת! ולשמור אותה במקרר עד שתעניקו אותה במתנה.
עוגיות שוקולד צ'יפס בצנצנת
בתוך צנצנת שמים:
- חצי כוס קמח מעורבב עם רבע כפית של סודה לשתייה (הסודה לשתייה לא חובה) – אפשר לחלק את הכמות לשניים ואז יהיו שתי שכבות לבנות בצנצנת.
- 1 כף סוכר חום ו-1 כף סוכר לבן.
- שליש כוס שוקולד צ'יפס (אנחנו ממליצות להשתמש בעדשי שוקולד צבעוניים בשביל שיהיה יותר יפה וצבעוני).
בפתק מוצמד לצנצנת כותבים את המצרכים הרטובים שמקבל המתנה יוסיף לבד:
- 25 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
- כף וחצי שמן
- ביצה קטנה
- כפית תמצית וניל
- מערבבים הכל, עושים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור לעשר דקות בחום של 170 מעלות

דגשים וטיפים
- הצנצנות של החומרים היבשים חייבות להיות מלאות עד הסוף , אחרת כשתיקחו אותם לחברים זה יכול להתנער ולההרס. אז אם נשאר מקום תוסיפו עוד קצת עדשים או סוכר.
- לא נורא אם בפעם הראשונה השכבות לא יצאו שוות, עם הזמן תצליחו יותר.
- אפשר לקשט בסוף את הצנצנת………. אבל רצוי לקשט מראש כדי לא לנער.
- צנצנות יפות וזולות אפשר לקנות במקס סטוק או בחנויות דומות. הצנצנות בגודל המתאים עולות כ-5-15 שקלים.
בהצלחה




