מצרכים:
- 5 עלי בזיליקום
- קילו בשר טחון
- גזר/ בטטה גדולים
- 1 כפית של סודה לשתייה
- בצל גדול לבן/סגול
- כמון
- בהרט
- כפית מלח טחון דק
- קורט פלפל שחור גרוס
כלי מטבח:
- פומפייה
- מחבת גדולה
- קערת זכוכית
- קרש חיתוך וסכין חדה
- צלחת עמוקה ונייר מגבת
אופן הכנה:
קוצצים את הבזיליקום והבצל לחתיכות קטנות, ומגרדים את הגזר בפומפייה.
מטגנים את הבצל במחבת ומוסיפים אותו לקערה עם הבשר ועם הסודה לשתייה בנוסף לפלפל והמלח.
מערבבים, מוסיפים את הגזר והבזיליקום ומערבבים שוב יחד עם קצת בהרט והרבה כמון (לא להגזים).
מנסים לייצר כדור מהתערובת, אם הוא מתפרק צריך להוסיף 2 כפות של פירורי לחם, אם הוא לא מתפרק, אפשר לעבור לשלב הבא- הטיגון.

מכניסים מראש כמה ריבועי נייר מגבת לצלחת העמוקה.
מחממים שמן במחבת וכשהוא חם מספיק מתחילים לעשות מעיסת הבשר כדורים, מועכים אותם קצת ומכניסים למחבת.
מטגנים על צד אחד וכשהכדור מוכן הופכים ומטגנים את הצד השני.
מוציאים אותם מהמחבת ושמים בצלחת העמוקה עם נייר המגבת.
מחכים שיתקרר קצת ומגישים עם אורז, פסטה או פתיתים.




