מצרכים:
- 1/4 כפית מלח
- כפית אבקת אפייה
- כף סוכר (לאוהבי המתוק, אפשר גם יותר)
- שתי ביצים
- כוס קמח
- כוס חלב
- כפית תמצית וניל איכותית
- 50 גרם חמאה מומסת
- שימו לב שעל חבילת החמאה מסומנים לכם קווים שמחלקים אותה ל-50 גרם, 100 גרם, 150 גרם,200 גרם. אז מאוד קל לחתוך את גודל החתיכה שאתם צריכים.
- אפשר להמיס את החמאה במיקרו , אבל שימו משהו מעל הכלי כדי שלא ישפריץ לכם בכל מקום.

אופן ההכנה:
- מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח.
- מוסיפים ביצים, חלב, תמצית וניל ומערבבים.
- מוסיפים חמאה ומערבבים לבלילה אחידה ולא יותר מדי.
- מחממים מחבת לחום בינוני (חום גבוה מדי ישרוף לכם את החלק החיצוני וישאיר את החלק הפנימי של הפנקייק לא עשוי)
- משמנים את המחבת בעזרת ספריי שמן או חמאה (שהחומר לא יידבק).
- בעזרת כף רגילה או מצקת של מרק, מניחים את הבלילה שהכנתם במחבת. תשפכו לפי הגודל שמתאים לכם. (אפשר להיעזר בתבניות מתאימות אם יש לכם, כמו שרואים בסרטון שלי).
- מחכים שיהיו בועות בחלק העליון של הפנקייק, ובעזרת מרית או כלי מטבח שטוח הופכים לצד השני.
- אפשר גם קצת להציץ לפני שהופכים לראות את הצד התחתון בצבע חום.
- מחכים שגם הצד השני נהיה חום.
- כשזה מוכן מוציאים ואפשר לקשט.
הכנתי לכם סרטון הסבר שיעזור לכם:
טיפים:
- במקום חמאה אפשר להשתמש בשתי כפות שמן
- במקום חלב אפשר להשתמש בכל תחליף חלב שאתם רוצים, זה יצא טעים באותה מידה
- במקום קמח אפשר גם קמח ללא גלוטן או כל קמח אחר
- אם אתם מרגישים שהבלילה נוזלית מדי וקשה לעבוד איתה, תוסיפו כף קמח נוספת
חשוב:
בפעם הראשונה שעושים פנקייק, ולפעמים גם אחרי זה, הפנקייקים הראשונים נשרפים. זה בסדר גמור, אל תתייאשו, לוקח זמן ללמוד איזה חום מתאים לכם לעבודה וגם להפוך את הפנקייקים לא תמיד מצליח בפעם הראשונה.
תוספות אפשריות:
פירות, שוקולד, נוטלה, מייפל – תרגישו חופשי לשנות לפי הטעם האישי שלכם

בתיאבון




