לעבוד עם שמרים דורש תרגול ועבודה מדויקת. אז גם אם בפעם הראשונה או השנייה החלה שלכם לא יוצאת יפה כמו שלנו, אל תתייאשו – היא בטוח טעימה, ואחרי כמה פעמים שתתאמנו היא תהיה מושלמת.
בהצלחה
מרכיבים:
- קילו קמח לחם או קמח לבן
- 400 גרם מים
- 3 ביצים L
- 100 גרם שמן
- 10 גרם שמרים יבשים
- 20 גרם מלח
- שוקולד שאוהבים נוטלה / השחר, מה שבא לכם

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו לישה שימו את כל החומרים היבשים וערבבו במהירות נמוכה. הוסיפו את השמן ואת הביצים וערבבו. לבסוף, הוסיפו את המים בהדרגה עד שהבלילה אחידה והמים נגמרים.
עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו להתפחה של שעה בטמפרטורת החדר.
לאחר ההתפחה, חלקו את הבצק ל-4 חתיכות שוות כ-150 גרם כל אחת. רדדו כל חתיכה למלבן צר, הניחו לאורך הקצה שוקולד וגלגלו לגליל. חזרו על הפעולה עם שאר החתיכות.
צרו את החלה. ניתן להיעזר בסרטון ההדרכה:
הניחו את החלה לתפיחה שנייה של 20 דקות במקום חמים, כשהיא מכוסה במגבת דקה.
פזרו מעל אבקת סוכר.
חממו תנור ל-170 מעלות במצב טורבו.
אפו כ-30 דקות, עד להשחמה יפה.
ובתאבון!




