מרכיבים ל-10-20 עוגיות:
- 200 גרם חמאה רכה
(אם היא קשה מדי אפשר לשים כמה שניות במיקרו, תזהרו של יתיז) - 1 כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 3 כוסות שוקולד צ'פס
הוראות הכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות.
ממליצה להוציא מראש את התבניות של התנור החוצה שלא יתחממו ונוכל להניח עליהם את העוגיות. - מערבבים היטב בקערה את החמאה, הסוכר החום, הווניל והביצים – עד שהם הופכים לעיסה אחידה בלי הרבה גושים.
- מוסיפים בהדרגה (כל פעם קצת) את הקמח, הסודה לשתיה והמלח, ומערבבים פנימה.
- אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים קצת שיתחלק אחיד בתוך העיסה.

עכשיו העיסה של העוגיות מוכנה ואפשר להמשיך:
- לוקחים את התבניות שהוצאנו ומניחים עליהן נייר אפיה. משמנים את הנייר טוב טוב (אפשר בקצת חמאה שמורחים או בספריי שמן, מה שיש לכם בבית).
- עושים מהעיסה כדור עם הידיים (אני עשיתי עם כפפות) ושמים על נייר האפייה.
(אם העיסה נוזלית/דביקה מדי ואי אפשר לעבוד איתה, תכניסו למקרר לחצי שעה בערך).
שימו לב להשאיר מרווחים בין העוגיות כי הן מתרחבות בזמן האפייה.
לוחצים על הכדור שעשינו קצת כדי לשטח את העוגייה (השאר ישתטח בזמן האפייה) - אופים 10-15 דקות עד שהעוגיות נהיות חומות בצדדים ומוציאים את התבנית להתקרר.
שימו לב שהעוגיות לא נהיות קשות ישר אחרי שמוציאים אותן מהתנור אלא רק כשהן מתקררות בחוץ. - אחרי שהעוגיות מתקררות אפשר לארוז אותן בכלי אטום כדי לשמור גם להמשך.

בתאבון
טיפים למי שרוצה:
- אם אין לכם בבית שוקולד צ'יפס אפשר גם לשים חתיכות של שוקולד מריר או שוקולד חלב שחותכים.
- במקום שוקולד צ'פס אפשר להכניס גם עדשי שוקולד צבעוניים.
- אם אתם לא אוכלים גלוטן אפשר להחליף את הקמח שכתבתי בקמח ללא גלוטן, זה יצא אותו דבר.
- אם תרצו מתכון לא חלבי: החליפו את החמאה ב3/4 כוס שמן קנולה. ושימו לב שהשוקולד שאתם שמים הוא פרווה.




