מצרכים:
• 2 כוסות קמח
• 2 כפיות (שקית) אבקת אפייה
• 1 כוס סוכר
• 25 גרם חמאה מומסת (או 2 כפות שמן למי שרוצה את המתכון לא חלבי)
• 2 ביצים
• 1 כפית תמצית וניל
• כוס חלב (או חלב שקדים למי שמעדיף)
איך להכין:
1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
2. משמנים את השקעים בתבנית המאפינס (לא לשים הרבה שמן)
3. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפייה וסוכר
4. בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה (כלי מטבח שנועד לערבוב): ביצים (ראשונות), חמאה, תמצית וניל וחלב (טיפ לשבירת ביצים בסוף הכתבה)
5. שופכים את תערובת הביצים לתערובת היבשים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה
6. מלאו כל שקע בתבנית ב-2 שליש מהנפח שלו (כלומר שהעיסה לא תגיע לסוף השקע כי זה תופח וישפך מהכלי)
7. אפו את המאפינס 15 דקות או עד שתכניסו קיסם והוא יצא יבש
8. מוציאים את התבנית מחכים שלא יהיה חם מידי ואוכלים
כל שלבי ההכנה בתמונות:
טיפים ותוספות
טיפ לשבירת ביצים: את הביצים תכניסו ראשונות לקערה של העיסה, ככה אם נופלות קליפות אין בעיה להוציא אותן.
כדי לשבור בקלות תוכלו לקחת שפיץ של הקערה שאתם שוברים לתוכה את הביצה ודופקים את הביצה על השפיץ ומהר פותחים את הביצה ונותנים לה ליפול לתוך הקערה.
אפשר להוסיף לעיסה פצפוצי שוקולד ואז יוצא מאפינס וניל פצפוצים.
אפשר לשים על המאפינס אחרי שהם יוצאים מהתנור שוקולד מומס, קרם או קצפת, ואפשר מעל אפילו לשים חתיכות של דברים טעמים שאתם אוהבים כמו אוריאו או מקופלת ועוד.
בתאבון




